Citytrip Europa

Bezienswaardigheden in Rome

Betoverend Rome. Authentieke, ouderwetse bouwwerken, de fonteinen en de kerken. Niets kan Rome evenaren. Rome heeft het allemaal!

Reis door de tijd in Rome. Rome is oud, kent geschiedenis, is onvergetelijk, is toeristisch, groots en bovenal betoverend! Rome heeft veel bezienswaardigheden die je allemaal wat te vertellen hebben. Ik zou niet goed weten waar te beginnen wat je allemaal moet gaan bekijken. Rome is te groot voor een blog als deze. Misschien komt er ooit een vervolg. Voor de Rome beginneling raad ik je de volgende bezienswaardigheden aan, om in ieder geval een goede indruk te krijgen van al het moois dat te zien is.

Het Colosseum, bezoek het grootste amfitheater ter wereld

Het Colosseum is waarschijnlijk de meest bekende bezienswaardigheid in Rome en mag zeker niet ontbreken tijdens deze stedentrip. Van buiten is dit theater kolossaal en indrukwekkend om te zien. Eventueel leuk om een gids erbij te boeken, die je vertelt over de bouw, de gladiatoren die er gevochten hebben en de legende over keizer Nero die christenen wilde doden in dit amfitheater. In dit theater hebben zich heel wat verhalen afgespeeld. Het theater is beperkt open, dus laat je goed informeren van tevoren. Een ticket kost € 12,- voor volwassenen.

Trevifontein, dé fontein van Rome

Als ik het over dé fontein heb, heb ik het natuurlijk over de trevifontein, de grote trekpleister onder toeristen. Deze fontein is wereldberoemd geworden door de film ‘La Dolce Vita’. De fontein is gebouwd tegen de achterkant van het paleis van de graaf van Poli. De fontein heeft zeer mooie elementen en sculpturen. Als je goed kijkt kun je overal wel wat uithalen. De trevifontein ligt vol met muntjes, het verhaal gaat dat als je een muntje met je rechterhand over je linkerschouder gooit, je nog eens terugkeert naar Rome.

Vaticaanstad, groet de paus in het Vaticaan

Vaticaanstaat is een eigen staat met ongeveer 400 inwoners. Hier woont de paus met al zijn personeel, de kardinalen en de Zwitserse wachten. Het Vaticaan heeft zelfs zijn eigen munten, postzegels en treinstation! Eenmaal in Vaticaanstad is het Sint-Pieters plein, ontworpen door Bernini, waar je naartoe gaat. Vanuit hier zie je de Sint-Pieter kerk en het achterliggende Sixtijnse Kapel. De Sint-Pieter hangt vol met kunst. Je kijkt werkelijk je ogen uit als je hier rondloopt. Rechts voorin de kerk staat een beeld van Petrus. Bezoekers wrijven vaak even over de voet van dit beeld, als teken dat ze hier terugkomen. Het Sixtijnse Kapel is schitterend. Misschien wel de mooiste schildering is het fresco van Michelangelo, die op het plafond geschilderd is. Elke zondag bidt de paus in het openbaar, dus wellicht zie je hem wel!

Het Pantheon, gewijd aan alle goden

Van oorsprong een Romeinse tempel, maar nu is het een Rooms-Katholieke basiliek. Je moet echt even binnenstappen in dit indrukwekkende gebouw. De entree is gratis en de wachtrijen vallen mee. Bovenin het dak zit een opening van 9 meter doorsnede. Dit is de enige lichtbron als je de deuren sluit. Heel bijzonder om te zien hoe de lichtinval is. Na het bezoeken van het Pantheon kom je uit op een heel gezellig plein en kun je daar een kopje koffie of een ijsje halen.

Levendigheid op de Spaanse trappen

De Spaanse trappen horen eigenlijk de Franse trappen genoemd te worden, omdat het idee én de financiering van Fransmannen kwamen. Vanwege een Spaanse ambassadeur die in de vijftiende eeuw op het plein woonde en de toenemende Spaanse soldaten naar de stad, werden de trappen naar dit land vernoemd. Dit is een gezellige (internationale) ontmoetingsplek en in de avonden maken straatmuzikanten muziek. Als je de trappen beklimt, heb je een prachtig uitzicht. Ga je in de lente? Kijk dan naar de prachtige azalea’s die hier bloeien. Aan de voet van de Spaanse trappen begint tevens één van de duurste winkelstraten van Rome, de Via Condotti.

Piazza Navona, van stadion tot plein

Piazza Navona, het eigenlijke centrum van Rome. In de Oud-Romeinse tijd lag hier een stadion, waar atletiekwedstrijden werden gehouden. Nu is het een langwerpig plein waar veel gezelligheid heerst. Midden op het plein staat La Fontana dei Quattro Fiumi, fontein van de vier rivieren. Elke rivier staat voor een werelddeel. Bovenop de fontein staat een obelisk. Verder wordt het plein omgeven door kerken en paleizen. Kunstenaars vinden hier hun plek om dagenlang te schilderen. Vooral in de zomeravonden komen de mensen hier op de terrassen zitten voor een ijsje of een glaasje wijn. Rome heeft zoveel bezienswaardigheden, hierboven staan er maar een paar. Wil je iets anders dan gebouwen bekijken? Rome kent ook een prachtige fonteinenroute die je langs allerlei fonteinen door de stad leidt. Ook kun je er goed winkelen, heerlijk eten en drink je sterke koffie. Het openbaar vervoer is hier prima en je verplaatst je het makkelijkst met de metro. Let echter wel op zakkenrollers. In de stad en in de metro zijn ze erg actief. Sluit daarom van tevoren altijd een reisverzekering af, zodat je hierop berekend bent. Wil je meer weten over het afsluiten van een reisverzekering? Lees dan mijn artikel hierover en sluit vandaag nog een verzekering af.

PS meer weten? Lees ook onze pagina over een citytrip Rome

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be