Citytrip Europa

Rouen Citytrip

In sommige gevallen is het niet nodig om ver te reizen en mooie zaken te aanschouwen. Personen die een (verlengd) weekend vrij hebben zijn vaak geneigd om dichter bij huis een leuke plek op te zoeken. Wereldsteden zoals Barcelona en Lissabon kan men bezoeken op een weekend tijd, maar echt aanraden doen we dat niet. Enerzijds moet men eerst nog vliegen richting de stad en dat neemt ook al gauw een halve dag in beslag (pendelen naar de luchthaven, wachten, dan nog eens naar het hotel gaan) en bovendien zijn dergelijke steden eigenlijk te groot en er slechts een weekend vertoeven is niet voldoende om de schoonheid van die steden te vatten.

Op rijafstand in en van België kan men een hoop opmerken. In eigen land kan men onder andere Leuven, Gent, Brugge en Antwerpen bezoeken. Binnenlands toerisme floreert. Vlak over de landsgrens treft men Normandië aan. De regio in het noorden van Frankrijk met hoofdplaats Rouen is een veelzijdige regio. In dit artikel gaan we na waarom een weekend Rouen aan de orde is.

Normandië

De regio Normandië wordt vaak in verband gebracht met de oorlogsgeschiedenis. De landingsstranden en de musea kan men voornamelijk in Laag-Normandië vinden. Grootstad Caen is dan de ideale uitvalsbasis. Zeker de moeite waard om ook eens te bezoeken. Nog iets verder rijden en met bereikt de Mont Saint-Michel. Een belangrijk bedevaartsoord en één van de meest toeristische trekpleisters van Frankrijk. Enkel Versailles en de Eiffeltoren doen beter qua bezoekers dacht ik. Enkele sfeerfoto’s.

In dit artikel richten we onze pijlen op Rouen en omgeving. Rouen is de hoofdplek van de regio Normandië. Vroeger was er een opdeling tussen Laag- en Hoog-Normandië, maar tegenwoordig is het gewoon Normandië. Het lager gelegen deel is voornamelijk bekend vanwege de gruwel van de oorlog vroeger (boven). Er zijn twee redenen waarom een weekend Rouen een goed idee is. Enerzijds is het een historische stad met een hoop bezienswaardigheden en anderzijds heeft de regio veel te bieden. Met de wagen wat rondtoeren in de regio is een leuk concept.

Bezienswaardigheden Rouen

De historische binnenstad is grotendeels autovrij. De Kathedraal Notre-Dame en de Place du Vieux Marché zijn de voornaamste hoogtepunten. De vakwerkhuizen, Rue du Gros Horloge en het justitiepaleis zijn zaken die men automatisch tegenkomt tijdens een fikse wandeling. We raden je ook aan om een reisgids omtrent Normandië mee te nemen tijdens de trip. Zo kom je onder meer te weten dat Jeanne d’Arc om het leven kwam op de brandstapel op de oude markt. Voor de rest is Rouen een stad waar men heerlijk kan slenteren door de smalle steegjes van het historische centrum. Men kan er heerlijk dineren en shoppen vormt ook geen probleem. Vele winkelketens zijn gevestigd in het centrum.

In de buurt

Rouen is een grootstad. Een hoop hoogtepunten kan men tijdens de citytrip aanschouwen, maar ook de goede ligging is van groot belang. In de onmiddellijk omgeving kan men enkele prachtige plekjes opmerken. Twee schilderachtige dorpjes zijn Honfleur en Etretat. Deze twee plaatsen kan men perfect combineren tijdens een daguitstap. Om van het ene plekje naar het andere te rijden kun je over de Pont de Normandië rijden. Een gigantische tuibrug over de Seine. Honfleur is bekend vanwege de charmante haven en in Etretat zijn de natuurlijke kliffen dan weer de publiekstrekkers. Richting Parijs merkt men de tuinen van Monet op in Giverny. Onderweg kan men halt houden aan de ruïnes van een oud kasteel in Les Andelys. Daar geniet men tevens van een mooi uitzicht. Onder een stralend zonnetje kan men hier een picknick organiseren.

Rondreis Normandie

De Franse regio Normandië is zo’n regio dat men het best per wagen bezoekt. Via secundaire wegen kan men rijden van hoogtepunt naar hoogtepunt. Alle bezienswaardigheden liggen er vlak bij elkaar en zo hoeft men nooit lange afstanden te overbruggen. In het beste geval rij je na enkele dagen Rouen door naar Caen. Ook deze plek heeft een gigantische historische waarde en ook hier kan men spreken van een perfecte ligging. De grootstad ligt centraal en dan kan men leuke daguitstappen organiseren. Met andere woorden: een weekend Rouen is een prachtig idee, maar de verlofperiode wat verlengen en een heuse rondreis organiseren is een verstandige zet.

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *