Citytrip Europa

Citytrip Praag, Tsjechië

Praag, ook wel de Gouden Stad genoemd, is tegelijkertijd natuurlijk ook de hoofdstad van Tsjechië. De prachtige stad is altijd het bezoeken waard en dat komt zeker niet zomaar uit de lucht vallen. Praag heeft namelijk enorm veel te bieden. De bezienswaardigheden van Praag zijn gevarieerd en de stad is dankzij de praktische indeling perfect voor een korte trip.

Bovendien hoeft een vakantie of citytrip naar Praag zeker niet duur te zijn. Er zijn namelijk genoeg gratis activiteiten die je in Praag kunt doen en de betaalde activiteiten zijn vaak een stuk minder duur dan in andere populaire Europese steden.

Dankzij dit alles is de Gouden Stad al jaren enorm populair bij reizigers uit de hele wereld. Als je er nog niet bent geweest, is het tijd om direct je koffers te pakken. Maar ook voor iedereen die al eens een bezoek heeft gebracht is er nagenoeg altijd nog meer om te ontdekken.

Wij hebben daarom de leukste en meest bijzondere activiteiten in de Tsjechische hoofdstad voor je in kaart gebracht!

Eten en drinken op z’n Tsjechisch

Laten we eerlijk zijn, bij een bezoek aan een Europese hoofdstad hoort natuurlijk ook het ontdekken van de lokale keuken.

En als je aan Praag denkt, denk je waarschijnlijk als eerst aan bier. Er zijn tal van bierreizen naar Praag en er wordt dan ook op nagenoeg iedere straathoek wel bier gedronken. En degenen met een klein budget hoeven zich ook zeker geen zorgen te maken: bier is in Praag een stuk goedkoper dan hier. Een ideale stad voor de bierliefhebbers onder ons dus!

Maar of het nu gaat om het genieten van een koel biertje of iets lekkers om te eten, het is in de meeste gevallen de beste optie om een paar straten verder van het stadscentrum plaats te nemen. Dit is de plek waar de Tsjechen zelf ook eten en het is hier een stuk goedkoper dan in het centrum. Bovendien krijg je meteen een kijkje in de typische Tsjechische keuken met hun traditionele gerechten. Denk bijvoorbeeld aan de traditionele Knoflooksoep en de gevulde aardappelknoedels.

Het zal je overigens ook meteen opvallen dat de gerechten hier erg uitgebreid zijn en vooral veel vlees bevatten. Maar de vegetariërs en veganisten onder ons hoeven zich geen zorgen te maken, de stad volgt ook de trend en dus zijn er tegenwoordig steeds meer veganistische restaurants in Praag te vinden.

Tot slot is ook voor de zoetekauwen onder ons Praag een van de beste opties in Europa. Op elke hoek liggen heerlijke taarten op je te wachten en op de markten kunt je de typische zoete Trdlnik proberen. En ook al komt die eigenlijk uit Slowakije, hij is de moeite meer dan waard!

De oude stad ontdekken

In de oude stad van Praag zijn enorm veel bezienswaardigheden om te verkennen. En de beste optie om dit alles te ontdekken is door simpelweg je wandelschoenen aan te trekken.

Maak gewoon een wandeling door de prachtige oude stad met zijn kleine steegjes en laat je meeslepen door de kleurrijke belevenissen die je onderweg tegenkomt. Als je meer wilt weten, kan je ook een rondleiding door de stad krijgen. Dit is een ideale manier om de mooiste bezienswaardigheden van Praag te ontdekken zonder dat je zelf de route hoeft uit te stippelen.

Het dansende huis

Praag heeft naast de vele historische bouwwerken ook een aantal architectonisch interessante gebouwen te bieden. Dit bijzondere ‘dansende huis’ is er hier een van. De twee huizen worden verondersteld twee met elkaar verweven dansers voor te stellen.

De lokale bevolking noemde de gebouwen trouwens met liefde Ginger en Fred, naar de twee beroemde Praagse dansers Ginger Rogers en Fred Astaire. Het ligt in de directe omgeving van de rivieroever van de Vltava, dat op zich zelf al absoluut het bezoeken en bekijken waard is.

Heb je na het bewonderen van de buitenkant eigenlijk wel interesse gekregen in hoe de binnenkant van dit bijzondere gebouw er nu precies uitziet? Dan kan je een bezoek brengen aan de galerie of het restaurant dat bij het gebouw hoort. Daarnaast is er ook een uitgebreid dakterras te vinden waar je meteen een prachtig uitzicht op Praag voorgeschoteld krijgt.

De Pulvertoren van Praag

Pulvertoren, polvertoren of kruittoren; je mag zelf bepalen hoe je de toren wilt noemen. Wat wel vast staat is dat dit absoluut een plek is waar je even langs moet wandelen tijdens je verblijf in Praag. De Praagse pulvertoren is ongeveer 65 meter hoog en ligt op het Plein van de Republiek in het centrum van Praag.

Het is een voormalige vestingtoren van het voormalige koninklijke hof voordat de koning naar de Praagse Burcht verhuisde. De bouw werd toen voor het eerst onderbroken in de 15e eeuw, en de toren werd vervolgens pas ongeveer 400 jaar na de start van de bouw voltooid.

Praag beschikte in die tijd over een dozijn van dit soort torens. De toren is genoemd naar het feit dat hier lang geleden, tot het einde van de 17e eeuw, zwart buskruit werd opgeslagen – vandaar de verschillende mogelijke benamingen. Vandaag de dag bevindt het zich in een gemeenschapscentrum, dat werd gebouwd in plaats van het koninklijk huis en is het mogelijk om voor een kleine prijs de toren te bezoeken en een tentoonstelling te verkennen.

Het is overigens een aanrader om de toren in de avonduren te bezoeken. Tijdens de donkere uren van de dag is de toren namelijk op een schitterende wijze verlicht en heb je bovendien minder last van de hordes toeristen die ook proberen een glimp op te vangen van dit indrukwekkende gebouw.

Uitgaan in Praag

Naast bier, een historisch centrum en een prachtige rivier staat Praag ook bekend om het bruisende nachtleven. En hoewel alle soorten feestgangers hier terecht kunnen, is het vooral een populaire bestemming als het aankomt op vrijgezellenfeesten.

Er zijn tal van grote en kleine clubs in de stad te vinden. De beroemdste club is de Karlovy Lazne – de grootste club van Europa. Er is een kleurrijke mix van muziekstijlen en vele kroegentochten leiden dan ook uiteindelijk tot deze enorme club. Techno-liefhebbers kunnen op hun plaats terecht bij de 36 Underground of kunnen genieten van een van de feesten in de oude fabrieken.

Wie de voorkeur geeft aan een gezellige bar of kroegavond komt in de stad ook zeker niets tekort. Binnen is er op veel plekken vaak live muziek, goedkoop bier en een vrolijke sfeer tot in de vroege uurtjes. Kortom, vergeet zeker niet om hier een feestje mee te pakken!

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be