Citytrip Europa

Citytrips in Europa

De beste citytrip bestemmingen van Europa

Op deze site proberen we je te informeren omtrent een citytrip in Europa. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het een moeilijke opdracht is om iemand perfect te informeren. Alleen al in Europa zijn er honderden noemenswaardige plekken. Honderden is wellicht nog een grove onderschatting. Het is een moeilijke opdracht om dit alles in een normaal mensenleven te ontdekken. We spreken dan nog maar enkel omtrent Europese bezienswaardigheden en hebben de andere continenten nog niet vernoemd. Op Europees vlak valt er dus een hoop te beleven. Een kleine samenvatting:

Bekende grootsteden

In eerste instantie hebben we de toeristische grootsteden. Een soort van Europese top 10 van grootsteden die altijd de moeite waard zijn. Lissabon, Rome, Barcelona, Venetië en Parijs zijn voorbeelden van dergelijke grootsteden. Hier kan men perfect 3 dagen vullen. Het zijn deze plaatsen die met alle aandacht gaan lopen. Iedereen kent deze plekken en eigenlijk is het er vaak te toeristisch. In het hoogseizoen is het er vaak onaangenaam druk. Een groot deel van de autochtone bewoners zien de toeristen niet graag komen. De toeristen zorgen voor inkomsten, maar veroorzaken ook overlast (drukte, lawaai). Anno 2019 wordt de term toeristenbelasting reeds door meerdere steden aangehaald in de hoop om minder toeristen naar bepaalde steden te lokken.

Alvorens af te zakken naar dergelijke grootstad is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Kijk welke bezienswaardigheden je wenst te bezoeken en koop eventueel kaarten op voorhand. Niet zelden zijn de online tickets reeds dagen op voorhand uitverkocht en is het niet meer mogelijk om de attractie nog te bezoeken. Een domper op de feestvreugde!

Het Colosseum – jaarlijks goed voor miljoenen entreekaartjes.

Kleinere steden

Naast deze miljoenensteden kan men ook nog een groot aantal ‘kleinere’ steden opmerken. Ook deze dagen zijn een citytrip waard. Doorgaans kan men de stad in 2 à 3 dagen bezoeken. Dit kan nog oplopen indien men beslist om hoogtepunten uit de streek ook een bezoekje te brengen. Denken we maar aan Krakau, Dubrovnik, Porto, Amsterdam, Nice, Bologna, …. . De lijst met zogenaamde kleinere steden is zeer lang.

Het prachtige Bologna met de rode daken

Speciaal een vlucht plannen om 48 uur ergens te vertoeven is vaak niet nodig. In de directe omgeving van zowat alle steden kan men nog noemenswaardige zaken ontdekken. Zo kan men de trip wat verlengen. In het kader van bovenstaande stad – Bologna – merkt men bijvoorbeeld Verona op. In Europa is de toeristische infrastructuur goed ontwikkeld en in geen tijd staat men per trein in de andere stad. Vaak is het een kwestie van goed plannen en informatie doornemen.

Onverwachte zaken

Van bovenstaande steden heeft iedereen al wel eens gehoord en velen kunnen zich er ook iets bij voorstellen. Parijs combineren ze met de Eiffeltoren, Lissabon met de tram, Barcelona met Gaudi en Dubrovnik met de stadsmuren. Er zijn ook nog een hoop zaken die niet meteen een belletje doen rinkelen, maar toch de moeite waard zijn. Dicht bij huis kan men de Franse regio Normandië aantreffen. Charmante steden Honfleur, Rouen en
Etretat zijn een ware streling voor het oog. In Luxemburg is ‘Klein Zwitserland’ ook een toeristische regio. Wandelaars komen er zeker aan hun trekken.

Het prachtige meer van Bohinj is een onontdekte parel

Het zijn deze onbekende plekken die vaak het mooist zijn en net daarom is het belangrijk om zich te informeren alvorens iets te boeken. Op deze site bespreken we een groot aantal bestemmingen. In eigen land, maar ook dichtbij en verder in Europa. Bepaalde bestemmingen liggen voor de hand, maar andere zijn iets minder vanzelfsprekend. Neem ze eens door en voor je het weet werd een weekend geboekt.

Uw Europa citytrip

Wens je een Europese citytrip te plannen? Goed nieuws! De mogelijkheden zijn eindeloos en voor elke toerist is er wel iets leuks te vinden. Wandel- en natuurliefhebbers trekken bijvoorbeeld naar de Franse of Spaanse Pyreneeën, maar ook de natuur van Oostenrijk, Slovenië en bijvoorbeeld Noorwegen is een ware streling voor het oog. Cultuurliefhebbers en geschiedkundigen trekken dan weer naar steden waar historische centra nog deel uitmaken van het dagelijkse leven. Denken we maar aan Rome.

Uiteindelijk beslis je volkomen zelf welke stad wordt bezocht tijdens de citytrip. Onder het motto ‘kiezen is verliezen’ is het verstandig om de ontdekkingstocht nu te starten.

Goedkoop op citytrip?

Zin in een stedentrip? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be